Follow us on

Database of reports

If you are a journalist, researcher, or just interested in environmental crimes, you can download for free all the reports that have been directed to Syri Gjelber.
Note: The database updates every time that a crime is reported to Syri Gjelbër.

The suspect or perpetrator of the crime Crime Reasons Crime Type Date of Event Location of Event Description Details Photo
Prerje e paligjshme e pyjeve 04/04/2022 Karaburun, Vlorë Prerje të paligjshme të pyjeve janë regjistruar në Parkun Kombëtar Detar Karaburun Sazan
Balsamosje 08/05/2022 Dajt, Tiranë Ariu i murrmë dhe ujk i balsamosur në një restorant në Dajt, Tiranë
Zjarrvënie e qëllimshme 20/04/2022 Salari, Tepelenë Zjarrvënie e qëllimshme në Salari, Tepelenë
Të tjera 29/06/2022 Plazhi i Zhapovel, Vlorë Metodat e paligjshme të përdorura për peshkim; përdorimi i dinamitit
Të tjera 15/01/2022 Nartë, Vlorë Depozim i lëndëve inerte në peizazhin e mbrojtur Vjosë-Nartë
Të tjera 08/12/2021 Nartë, Vlorë Depozim i lëndëve inerte në peizazhin e mbrojtur Vjosë-Nartë
Balsamosje 04/01/2021 Voskopojë Ujk i balsamosur në restorant në Voskopojë
Balsamosje 27/01/2021 Korçë Ari i murrmë i balsamosur në një bar në qytetin e Korçës.
Gjueti e paligjshme 18/09/2021 Fllakë, Durrës Gjatë monitorimit të rregullt të aktivitetit të gjuetisë së paligjshme në zonën e Fllakës, Durrës, PPNEA gjeti imitues/ndjellës zanor ose aparate elektronike të përdorura për gjuetinë e thëllëzës. Është njoftuar policia dhe pajisja është hequr.
Të tjera 06/03/2021 Fllakë, Durrës Depozitim i materialeve inerte në Fllakë, Durrës
Të tjera 03/10/2020 Fllakë, Durrës Depozitim i materialeve inerte në Fllakë, Durrës
Gjueti e paligjshme 21/11/2020 Fllakë, Durrës Identifikimi i fushejzave në ligatinën e Fllakës, Durrës.
Gjueti e paligjshme 21/11/2020 Fllakë, Durrës Një gjuetar i paligjshëm është kapur me armë dhe një rosë të egër në duar (Shqipëria është nën një moratorium , pra masë që ndalon gjuetinë e llojeve)
Prerje e paligjshme e pyjeve 06/03/2019 Munellë, Pukë Prerje e drurëve në malin e Munellës, Pukë.
Helmim i jetës së egër 11/12/2019 Mallakastër Një dhelpër (Vulpes vulpes) është gjetur dhe dyshohet të jetë e helmuar. Nuk dihet ende autori i krimit, por motivi apo shkaku dyshohet të jetë sulmi i dhelprës ndaj pulave dhe zogjve të banorëve.
Helmim i jetës së egër 31/01/2018 Kopaçëz, Delvinë Një bari pjesë e Rrjetit Shpëtimtarët e kalit të qyqes informoi PPNEAn për një shpend që dyshonte se ishte helmuar. Pas identifikimit, shpendi rezultoi të ishte Huta me kalca (Buteo lagopus). Nuk dihen arsyet apo motivi i këtij helmimi.
Zjarrvënie e qëllimshme 28/04/2017 Fterë, Vlorë Zjarrvënie e qëllimshme në Fterë, Vlorë
Zjarrvënie e qëllimshme 28/04/2017 Lëpushë, Malësi e Madhe Zjarrvënie e qëllimshme në Lëpushë
Balsamosje 31/05/2017 Pukë Shqiponja e malit e balsamosur e ekspozuar në një restorant në Pukë. Shqiponja e malit ka status mbrojtjeje në Shqipëri
Balsamosje 10/05/2017 Patok Breshkë deti e balsamosur e ekspozuar në një restorant në lagunën e Patokut, qarku Lezhë. Breshka e detit ka status mbrojtjeje në Shqipëri