Na ndiqni në

Bazë të dhënash e të gjithë raportimeve

Nëse jeni një gazetar, kërkues shkencor, apo vetëm një individ i interesuar mbi krimet mjedisore, tanimë mund të shkarkoni falas të gjithë raportimet e bëra pranë platformës Syri Gjelbër. Shënim: Kjo bazë të dhënash përditësohet çdo herë që një krim mjedisor raportohet në platformën Syri Gjelbër.

I dyshuari ose autori i krimit Qëllimi i krimit Lloji i krimit Data e ngjarjes Vendndodhja e ngjarjes Përshkrimi Detaje Upload File
? Preje pemeve Prerje e paligjshme e pyjeve 07/07/2023 Rehove Skrapar Ne fshatin Rehove te Skraparit,perball fashatit Plashnik I Math .Ka me shum se nje vit qe priten pem,ka me shum se nje vit qe ky fshat esht rrafshuar ,jan prer pyll dhe pem frutore.Makinat Cohn nga Berati dhe kalojn nga rruga e Lumit qe te nxjer ne Fshatin Rehove.Shum banorve te zones u jan prer pemet ,por ka filluar pret ja edhe ne Pyllin e Ballollit.Ju lutem beni dicka.Nese policia pershkuan rrugen Berat Rehove nga Lumi,keta njeres do ti gjej ne drek duke prer dru,dhe naten i transportojn Ato Ju lutem te ngelen sekret denoncimi.
Prerje e paligjshme e pyjeve 04/04/2022 Karaburun, Vlorë Prerje të paligjshme të pyjeve janë regjistruar në Parkun Kombëtar Detar Karaburun Sazan
Balsamosje 08/05/2022 Dajt, Tiranë Ariu i murrmë dhe ujk i balsamosur në një restorant në Dajt, Tiranë
Zjarrvënie e qëllimshme 20/04/2022 Salari, Tepelenë Zjarrvënie e qëllimshme në Salari, Tepelenë
Të tjera 29/06/2022 Plazhi i Zhapovel, Vlorë Metodat e paligjshme të përdorura për peshkim; përdorimi i dinamitit
Të tjera 15/01/2022 Nartë, Vlorë Depozim i lëndëve inerte në peizazhin e mbrojtur Vjosë-Nartë
Të tjera 08/12/2021 Nartë, Vlorë Depozim i lëndëve inerte në peizazhin e mbrojtur Vjosë-Nartë
Balsamosje 04/01/2021 Voskopojë Ujk i balsamosur në restorant në Voskopojë
Balsamosje 27/01/2021 Korçë Ari i murrmë i balsamosur në një bar në qytetin e Korçës.
Gjueti e paligjshme 18/09/2021 Fllakë, Durrës Gjatë monitorimit të rregullt të aktivitetit të gjuetisë së paligjshme në zonën e Fllakës, Durrës, PPNEA gjeti imitues/ndjellës zanor ose aparate elektronike të përdorura për gjuetinë e thëllëzës. Është njoftuar policia dhe pajisja është hequr.
Të tjera 06/03/2021 Fllakë, Durrës Depozitim i materialeve inerte në Fllakë, Durrës
Të tjera 03/10/2020 Fllakë, Durrës Depozitim i materialeve inerte në Fllakë, Durrës
Gjueti e paligjshme 21/11/2020 Fllakë, Durrës Identifikimi i fushejzave në ligatinën e Fllakës, Durrës.
Gjueti e paligjshme 21/11/2020 Fllakë, Durrës Një gjuetar i paligjshëm është kapur me armë dhe një rosë të egër në duar (Shqipëria është nën një moratorium , pra masë që ndalon gjuetinë e llojeve)
Prerje e paligjshme e pyjeve 06/03/2019 Munellë, Pukë Prerje e drurëve në malin e Munellës, Pukë.
Helmim i jetës së egër 11/12/2019 Mallakastër Një dhelpër (Vulpes vulpes) është gjetur dhe dyshohet të jetë e helmuar. Nuk dihet ende autori i krimit, por motivi apo shkaku dyshohet të jetë sulmi i dhelprës ndaj pulave dhe zogjve të banorëve.
Helmim i jetës së egër 31/01/2018 Kopaçëz, Delvinë Një bari pjesë e Rrjetit Shpëtimtarët e kalit të qyqes informoi PPNEAn për një shpend që dyshonte se ishte helmuar. Pas identifikimit, shpendi rezultoi të ishte Huta me kalca (Buteo lagopus). Nuk dihen arsyet apo motivi i këtij helmimi.
Zjarrvënie e qëllimshme 28/04/2017 Fterë, Vlorë Zjarrvënie e qëllimshme në Fterë, Vlorë
Zjarrvënie e qëllimshme 28/04/2017 Lëpushë, Malësi e Madhe Zjarrvënie e qëllimshme në Lëpushë
Balsamosje 31/05/2017 Pukë Shqiponja e malit e balsamosur e ekspozuar në një restorant në Pukë. Shqiponja e malit ka status mbrojtjeje në Shqipëri
Balsamosje 10/05/2017 Patok Breshkë deti e balsamosur e ekspozuar në një restorant në lagunën e Patokut, qarku Lezhë. Breshka e detit ka status mbrojtjeje në Shqipëri